A hegyek és én. Az előbbiekről már tudsz pár dolgot, aki pedig elvisz a hegyekhez, az én vagyok, Beda Szabolcs hosszútávfutó, ultrafutó, terepfutó, és még biztos sokféle címkét lehetne rám aggatni. 😀 De az utóbbi években valóban leginkább az ultrafutás felé fordultam, sikerült begyűjtenem többek között egy 50 km-es országos bajnoki címet, egy terep ultarafutó országos bajnoki címet, illetve 2020-ban másodszor sikerült nyernem a Balaton Szupermaratonon, az Ultra Tisza Tavon második, az Ultrabalatonon pedig harmadik hellyel debütálnom.

Sportolói oldalam elérhető ITT.

És hogy miért indítottam el a Bonsai Hegyek Budaörs futókört? Pár évvel ezelőtt költöztünk a XI. kerületbe, Sasadra. Próbáltam minden futóútvonalat felfedezni a környéken, így jutottam el Budaörsre is, ami azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Az összes hegyre fel akartam futni, az összes kis utcát, ösvényt fel akartam fedezni, eljutni a legvadregényesebb részekre, ahol nagyon ritkán (vagy soha sem) 😀 találkozik az ember futóval. Annyira megtetszett ez a csodavilág, hogy meg akartam mutatni másoknak is. Még egy verseny is megfordult a fejemben, de ezt a városi részek, szűk utcák miatt nagyon nehéz lett volna megvalósítani. Aztán idén tavasszal szerveztem egy közös futást a Sashegyi Gepárdok csapattársaknak, illetve pár “külsős” terepfutó barátnak. A visszajelzések alapján őket is lenyűgözte az útvonal, bár azért rendesen csuklottam a végére, valószínűleg a sok szint miatt. 😀

Ezek után jött az ötlet az “instant kör” szervezésére. Ez mindenkinek lehetőséget biztosít a teljesítésre, akár egyedül, akár kisebb csapatban, és a mindenkori eredménylista / pályacsúcs miatt megvan a versenyhangulat is, van miért futni, jobbnak lenni a futótársaknál, vagy akár saját magunkat legyőzni, akár csak a teljesítéssel, akár egy jobb idő elérésével, mint amit korábban futottunk.

Már csak vegán futóként is szeretnék arra törekedni, hogy a rendezvény minél zöldebb legyen, érmet csak az kap, aki valóban kér, az pedig speciális hulladékminimalizáló technológiával készül. A teljesítésért járó ajándékok, kedvezmények esetén is szempont, hogy az adott termék, szolgáltatás ökológiai lábnyoma a lehető legkisebb legyen.

Hírdetés
%d blogger ezt szereti: