Fontos tudnivalók

Meleg időben mindenképp frissítővel indulj el, ha elfogyott, menet közben újra tudod tölteni kék kutaknál, ezekről helyéről a lenti linken tudsz tájékozódni.
Az se baj, ha valamennyi pénz is van nálad, hogy végszükség esetén egy boltba be tudj menni.
https://www.kozkutak.hu/

Néhány visszajelzés alapján fontosnak tartjuk kiemelni – ahogy ez a leírásban is szerepel -, hogy a BHB nem tisztán terepfutás. Végig Budapest és Budaörs területén belül halad, és váltakozva vannak benne aszfaltos és terep szakaszok. Ugyanakkor az aszfaltos szakaszok is többnyire nagyon kis forgalmú utakon haladnak, nagyobbrészt zártkerti, üdülőövezeti környezetben. Az L távon egy kicsit több a klasszikus városi szakasz, viszont így van lehetőséged megnézni az összes “bonsai” hegyet. 🙂

Azzal kapcsolatban is kaptunk visszajelzést, hogy bőven elég lett volna az utcai cipő, kár volt a terepcipőt koptatni. Mi ettől függetlenül továbbra is a terepcipőt ajánljuk, főleg most, a téli időszakban. Lehet, hogy csak pár technikás, meredek, vagy saras szakasz van, ahol indokolt, de ott nagyon!  🙂 Kompromisszumos megoldás lehet még “félterep” cipő használata, de ez is inkább szárazabb időben. De természetesen mindenkinek a saját döntése, hogy végül milyen cipőben fut, a rendelkezésre álló információk alapján.

Ne úgy gondolj a BHB-ra, mint egy könnyed erdei suhanásra. Ha úgy tetszik, ez egy feladatokkal tűzdelt, urbánus-alpesi kihívás. 🙂 Szokatlan műfaj, és pont ez benne a lényeg. Ha nem eleve elvárásokkal indulsz neki, hanem tényleg arra vagy kíváncsi, hogy mit rejthet, mit adhat ez a kör, akkor különleges élménnyé válhat, és valóban azt az arcát ismerheted meg Budaörsnek, amit nem sokan láttak még.

A kiválasztott táv teljesítése közben és a teljesítéséhez kapcsolódó tevékenységek során az aktuális járványügyi szabályok, kormányrendeletek betartása kötelező.

A teljesítést segítő track (GPX fájl), illetve itiner időben történő elküldését akkor tudjuk garantálni, ha a nevezés a tervezett teljesítés dátuma előtti nap 20:00 óráig megérkezik. Aznapi teljesítésre lehetőleg ne nevezz, hagyj időt a felkészülésre, az útvonal tanulmányozására!

A teljesítés kizárólag egészségesen, sérülésmentesen és felkészülten lehetséges.

Teljesítés közben a KRESZ gyalogosokra vonatkozó szabályainak betartása kötelező.

Az útvonal teljesítése kizárólag világosban (aktuális napfelkelte és napnyugta között) lehetséges. A célbaérésnek még napnyugta előtt meg kell történnie. Tehát fix szintidő nincs, csak az aktuális napnyugtához kell igazodni.

A teljesítés közben történő bármilyen balesetért a szervezőt nem terheli felelősség, a szolgáltatást mindenki saját felelősségére veszi igénybe.

A teljesítés közbeni frissítésről minden résztvevő saját maga köteles gondoskodni. Az útvonalon több közkút is található, ezek pontos helyéről az alábbi linken tudsz tájékozódni. A téli időszakban lehetséges, hogy a kutak el vannak zárva. https://www.kozkutak.hu/

A teljesítés kizárólag működőképes és bekapcsolt mobiltelefonnal lehetséges.

A teljesítéshez ajánlott terepcipő használata. Bár az útvonal nagyrészén még nedves, esős időben sem jellemző nagyobb sár kialakulása, de egy-két saras szakasz azért előfordulhat, illetve több, erősen technikás, köves, sziklás útszakasz is van (fel-, illetve lefelé egyaránt).

Légy mindig nagyon óvatos, főleg a téli időszakban, nem most kell pályacsúcsot futni (hamarosan itt a tavasz, amikor a legszebb a pálya), 🙂 még az aszfaltos (meredek lefelé) szakaszokon is van csúszásveszély. Fagypont felett nyálkás, csúszós réteg tud kialakulni az útfelületen, fagypont környékén, illetve alatta lefagyás is lehet.

Mindig a képességeidnek megfelelő tempóban, óvatossággal haladj a technikás részeken. Nem szégyen belegyalogolni (még lefelé sem), ha úgy érzed nagyobb biztonságban magad.

Extrém időjárási körülmények (ónos eső, erős jegesedés, nagyobb havazás, özönvízszerű esőzés) esetén a táv teljesítése NEM ajánlott.

Az útvonalakon én még nem találkoztam vad, támadó kutyával, pár helyen “kijáró” kutya előfordulhat, de ezek mind szelídek szoktak lenni. Kutyasétáltatók természetesen előfordulnak, főleg a frekventáltabb részeken. Ha van kutyariasztód, a biztonság kedvéért nem baj, ha nálad van.

A kiválasztott táv teljesítéséhez erősen ajánlott olyan, GPS jel vételére alkalmas óra használata, melyre az előzetesen elküldött GPX fájl feltölthető, és ez iránymutatást ad az útvonal teljesítésével kapcsolatban.

A környék speciális jellege miatt előfordul, hogy az útvonal keresztezi saját magát, vannak oda-vissza szakaszok, illetve a két hosszabb távon egy rövid párhuzamosság is van. Az ilyen részeken nagyon figyelj, mert az óra lehet, hogy a nem megfelelő irányt fogja mutatni neked, például akkor, ha véletlenül elmentél rossz irányba (a visszafelé vezető útvonalat felismeri, és azon küld tovább, nem az odafelé vezető úton). Mielőtt elindulsz, figyelmesen tanulmányozd az útvonalat a GPX fájl alapján. A nevezés után, a kiválasztott táv alapján részletes infókat küldünk az ilyen szakaszokkal kapcsolatban. GPX fájl megjelenítése térképen: https://www.gpsvisualizer.com/

Az eredménylistára kerülés feltétele a teljesítését igazoló GPX fájl elküldése (email-ben) a szervezőnek.

A teljesítésért érem (opcionális), illetve ajándék(ok) és kedvezménykuponok is fognak járni, ezek még nincsenek véglegesítve (az év végi szabadságolások miatt), de pánikra semmi ok, ezeket mindenkinek el fogjuk juttatni visszamenőlegesen is! 🙂

Hírdetés
%d blogger ezt szereti: